Guldkroken fynd – vilken glädje!

Att besöka Calmareboden på Södra Långgatan i Kalmar var lycka när jag var liten. Där fanns de mest fantastiska sakerna från Guldkroken i Hjo. Porslinskatter, hästar och askar i alla möjliga kulörer, och såväl i blank som matt glasyr. Även ljusstakar. Så i början av 2000-talet började ljusstakarna från början av 1970-talet dyka upp på loppisar. En påsk skulle jag till lillsyrran på påskmiddag – jag köpte den gula trearmade ljusstaken (från 1969) för 19 spänn på Stadsmissionen vid Mariatorget i Stockholm. Några år senare hittade jag en orange för 29 kronor på samma ställe. Men nu efter 18 år har priserna gått upp. Lagom till syrrans födelsedag i mars hittade jag två gröna singelljusstakar (från 1973) på Tradera. De kostade 200 kronor. Ja, priserna på Guldkroken retro stiger, i alla fall när det gäller de mest udda färgerna. Brunt och vitt går fortfarande för typ 20-30 kronor, men inte de starka kulörerna. I år fick jag denna härliga påskhälsning från min syster och hennes familj. Hoppas jag kan utöka samlingen till dem, har sett några i guld…

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: