Cyklarna du inte ska slänga!

1.c.cyklar
1. Pojkcykel. Säg limpsadel och alla 50-plussare får något magiskt i ögonen. Sitta på en cykel med limpa och högt styre var precis vad man gjorde i väntan på första moppen. Idag helt rätt att ha en limpsadelcykel och ta till affären om sommaren. Släng inte, renovera och spara, eller sälj. Brukar gå för 2 000 till 3 000 kr.
2.mini buk
2. Minicykeln. Lanserades i slutet av 1960-talet, och under 1970-talet skulle alla ha en minicykel. Den var visserligen hopfällbar och kunde anpassas till olika åldrar, men ett helvete att cykla på kan vi som gjorde det – garantera. Hjulen var så små. Idag är det en retrocykel som många tycker är cool. Detta är en italiensk 60/70-tal. Hade ett utrop på 3 000 kr hos Bukowskis online. Crescent tillverkade också minicyklar och de brukar klubbas för mellan 2 000 och 5 000 kr.
3.världsmästar crescent
3. Världsmästarcykeln. Började tillverkas redan 1948, och har sedan producerats hos Crescent i flera decennier. Idag är det en riktig retro-cykel med hög vill ha faktor. Allra helst om den är i Crescent-orange. Brukar klubbas på auktion för mellan 2 000 och 4 000 kr.
4.plastc
4. Plastcykel. 1982 lanserades plastcykeln Itera. Den blev både en flopp och en riktig snackis. Meningen var att den skulle bli lätt att bära, men det blev den inte. Idag är den kult och klubbas runt 1 000-lappen. I framtiden kommer det att bli mer.
5.packcyklen
5. Packcykel. Är en sommardröm och underbar att packa picknick på, skjutsa kärleken eller barnen på. Brukar gå snabbt på auktion. Denna klubbades för 3 600 kr hos Bukowskis online

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: