Köp en bit av Sergels torg!

7065263_fullsize
Aktuell igen! Miniatyr av glas-obelisken på Sergels torg. Finns i två storlekar, 19 resp. 40 cm. Brukar gå för allt mellan 600 kr och 3 500 kr på auktion.

Nu på torsdag, den 19 oktober, nyinvigs den stora glas-obelisken på Sergels torg. Under ett års tid har den varit inne för renovering, alla de 60 000 glasdelarna har plockats ned och rengjorts. Nu ska den ljussättas på nytt sätt, växla färg efter årstiderna.

Obelisken som egentligen heter ”Kristallvertikalaccent” är skapad av formgivaren Edvin Öhrström (1906-1994), hos Lindshammars glasbruk. Den kom på plats 1974, men ljussattes för 1993.

Visst är den vacker? Du kan faktiskt ha en miniatyr-kopia av den hemma om du vill. Lindshammars glasbruk gjorde nämligen 1988 flera miniatyrer av skulpturen som sedan såldes i handeln. Nu hittar du dem på auktion ibland. Och priset brukar ligga på allt från 600 kronor upp till 3 500 kr.

Men samtidigt kan man ju undra om det inte är dags för tillverkning av nya miniatyrer, kanske i de nya kulörerna som kommer nu?

 

 

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: