Shoppat presenter hos Kupan i Borgholm!

Frukosttallrikar är min nya retrokärlek. Kostar knappt något på auktioner och loppisar. Och väldigt roliga och personliga att ge bort. Dessutom en bit av det svenska folkhemmet där det var status med så kallade samlartallrikar. Denna ska min värmländska väninna få. Den heter ”Ack, Värmeland du sköna ”, motiv av konstnären Björn Gidstam. Femte tallriken i Svenska Röda Korsets samlarserie. På baksidan står det även att den är utgiven av Kronobergsdistriktets Röda Korset, finns i sammanlagt 7 500 ex. Detta är nr 761.
Denna ska en av mina elektriska systrar från Kalmar få. Hon har efter att bott ute i världen och i Sthlm börjat tillbringa alltmer tid i Kalmar igen. Tallriken är tillverkad hos fina Upsala-Ekeby och utgiven av Svenska Reumatikerförbundet.
Underbar blåvit tallrik i finaste benporslin från Gustavsberg. Utgiven av värdshuset Stallmästargården. Den ska min svärdotter få. Hon älskar blåvitt. Sammanlagt gick mina tre presenter på 75 kr! Prisvärt, personligt och återanvändning. Du kommer hitta massor av frukosttallrikar på auktioner och loppisar. Förbarma dig över de ratade statusobjekten. De är av bästa kvalite.

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

En tanke på “Shoppat presenter hos Kupan i Borgholm!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: