Glad av glas!

3 glada glasutrop på nätet nu!

Danska Holmegaard har en lång tradition av glastillverkning. Jag är speciellt svag för deras 60/70-tals glas. Just nu ligger det ute två helt underbara Holmegaard utrop på Bukowskis online auktion. Inte snorbilligt precis, men man kan ju alltid njuta och fantisera. De här glada glasutropen kan du mixa och matcka, ta och av och byta glaskulor på. Hela 10 stycken glasvaser, höjd 10-22,5 cm. Serien heter ”Carnaby” och formgavs av bl.a. Per Lütken och Christer Holmgren för Holmegaard 1968. Dekorationskulor i diverse färger formgivna av Michael Bang, Holmegaard. 
Totalhöjd inkl. propp 17-30 cm. Utrop 700 euro.
//www.bukowskis.com/sv/lots/1168569-vaser-10-st-glas-carnaby-holmegaard-danmark-1960-1970-tal
Holmegaardsutropet mixat på ett annat sätt!
Coloraskålar från Orrefors. Formgivna av Sven Palmqvist. Har ett utrop på 1 500 kr, men det verkar vara fyndchans på dessa! https://auctionet.com/sv/1124752-sven-palmqvist-skalar-colora-8-st-orrefors-1900-talets-mitt
En ljusstake hela 71 cm hög! Går under namnet fyren. Kanonläcker. Av finska Oiva Toika för Notsjö Nuutajärvi. I produktion 1964-1973. https://www.bukowskis.com/sv/auctions/E400/lots/1162223-oiva-toikka-ljusstake-vas-glas-fyren-signerad-notsjo-

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: