Nya sommarfynd från loppisresa i Småland!

IMG_4366
Som jag har letat! Nä, men under sommarens loppisresa med brudarna från barndomen (Monken och Muttis låter skumt, men de är helt ok) i Smålands djupaste skogar hittade jag dessa tallrikar i furu av Erik Höglund. Sex stycken för 300 kr hos trevliga Rose-Marie Olofsson som har utmärkta Kvarnen Antik & Loppis i Lindås utanför Emmaboda. Tycker de är läckra – ska ha dem som osttallrikar, brödfat eller servera chips och nötter på. Erik Höglund arbetade inte bara i glas, utan även med smide och trä.  Och om jag ska vara ärlig var det faktiskt Muttis som såg dessa tallrikar först inne hos Kvarnen. Alltid bra med fler ögon på loppisresa! 
IMG_4376
De här tre faten är riktig nostalgi. Vi hade ett sådant hemma när jag var liten. Mamma serverade fiskpinnar på det. Fiskpinnar i mitten, gröna ärtor och citronklyftor på sidorna. Det var smarrigt. Hos Rose-Marie på Kvarnen Antik i Lindås hittade jag dem. Högg alla tre, 20 kr/styck. Blir bra present till brorsan och lillsyrran. Då har vi ett var. Maken tyckte de såg kitschiga ut, men i mina nostalgi-ögon är de vackra.  Tänker servera plock i dem. Kanske till och med fiskpinnar! 
IMG_4369
En loppisresa utan ”fanken varför köpte jag inte den där” är ingen loppisresa.  Sedan jag kom hem från vår rundtur i östra Småland går jag och tänker på den där snygga lampan (nr 10 på bilden). Den heter Klotet och fanns hos Antikt & Design i Orrefors. En trevlig antik- och retroaffär med loppis på gården.  Klotet är faktiskt en Ikea-lampa som kom 1970. Formgivaren heter Lennart Centervall och har gjort många av Ikeas lampor. Visst, är den läcker! I antikaffären kostade den nu 800 kr. Gillar den skarpt! Vår loppisrunda var mysig – men vi gjorde ett misstag. Vi åkte en måndag och då är många affärer och loppisar stängda. Så gör inte om vårt misstag! Tips på bra fikaställe är Sandbergs konditori i Madesjö, strax utanför Nybro. Ett retro-fik som har  kriminellt goda kakor, men även mackor och sallader. 

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: