Okända Ulrica !

Okända Ulrica …

Glas, textil och målningar – trodde att jag sett allt av Ulrica Hydman Vallien. Men så icke. Efter besöken på www.vidamuseum.com på Öland har jag blivit så nyfiken på vår mest kända glaskonstnär, och det tack vare hennes keramik som du bland annat kan se på VIDA.

Efter Konstfack började både hon och maken Bertil Vallien arbeta i keramik. I början av 1960-talet gjorde de studieresor till Mexico. Tycker faktiskt att hennes keramikskapelse på bilden har Frida Kahlo känsla.  Den är rätt annorlunda från det vi är vana att se.  Fler sådana här verk av Ulrica-verk hittar du på VIDA. Till nästa år hoppas vi på att det blir en stor utställning med Ulrica Hydman Vallien, hon fyller nämligen 80 i mars.

I väntan på det har jag letat efter hennes keramik hos olika auktionshus – kolla in bilderna här nedan och se utrops- och klubbade priser. Lycko dig som har något av hennes egendrejade keramik – det är inte så ofta de kommer ut på auktion.

 

 

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: