Designfynd för en krona!

IMG_9190
Utropspriset var 0 kronor, jag var beredd att gå upp till 100 spänn. Men det kom aldrig något motbud så jag fick vasen för EN KRONA!!!!  Vilken lycka!  När den kom 2007 och ingick i Stockholmsserien hos Ikea, design av Maria Vinka, gick jag och kollade på den. Priset var typ 249 kronor, ett mycket bra pris för en designvas som är dryga 30 cm hög och av handmade quality som det står på etiketten bredvid Maria Vinkas namn. Men ni vet hur det kan vara när man är fokuserad och målinriktad på Ikea, då går lull-lullet som vaser bort. Vasen som ingick i Stockholmsserien, fanns även i klarglas grön kulör, även i en underbar mindre variant i rött. Jag gillar den skarpt, men mitt stalltips är att den också kommer att bli ett av de mer eftertraktade objekten från Ikea inom några år. Maria Vinka är en mycket duktig formgivare som var anställd hos Ikea från 1995 till 2009, men fortfarande gör många läckra saker till Ikea, bland annat korgen Krona, gungstolen Gullholmen, ett tyg i serien Stockholm med mera.  Vilken auktion jag fick den på? Jo, Myrorna. Hos Tradera har Myrorna en egen butik där det läggs ut nya prylar vare vecka, köpen avgörs varje söndag.  Inga slagavgifter eller kommissionspengar. Så några dagar efter auktionen var avgjord åkte jag ut till Myrornas butik och utlämningsställe i Hjorthagen i Stockholm och hämtade mitt fynd! 
IMG_9162
Visst är den fin? Har satt hortensior och liljor i den. Till jul blir det amaryllis, och till nästa vår blir forsythiakvistar.

Författare: retrolotta.blog.com

Editor, redaktör. Retro-lover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: